ZAMKNIJ OKNO
H2O
ZAMKNIJ TĘ STRONĘ
MIESZADŁA DO KOMÓR WKF

Mieszanie w komorach fermentacyjnych - pionowe mieszadła śmigłowe

ZASTOSOWANIA:

Mieszadła śmigłowe STAMO zapewniają osiągnięcie w zbiorniku WKF zorganizowanej cyrkulacji medium przy minimalnym zużyciu energii elektrycznej.

ZALETY

  • Dzięki wysokiej efektywności mieszania, w krótkim okresie czasu i przy zużyciu najmniejszej ilości energii, doprowadzają do całkowitego wymieszania i ujednorodninia osadu w komorze fermentacyjnej.
  • Wielokrotne wymiany objętości komory w ciągu doby, przy niskim poborze energii.
  • Doskonałe ujednorodnienie temperatury i pH.

CECHY

  • Specjalnie zaprojektowane i zoptymalizowane śmigła wymuszają strumień mieszania skierowany w dół komory, a następnie podążający wzdłuż jej ścian ku warstwie powierzchniowej, czego efektem jest pełne ujednorodnienie, przy zachowaniu stałej temperatury medium w całej objętości.
  • Główny strumień (wytworzony przez dolne śmigło), skierowany do dna komory, w pełni zapobiega sedymentacji części biologicznych.
  • Dodatkową funkcją górnego śmigła jest łamanie kożucha powstającego na powierzchni osadu poprzez wciąganie wierzchniej warstwy medium do wnętrza komory i tym samym wspomaganie działania śmigła dolnego.
  • Konstrukcja mieszadła STAMO całkowicie eliminuje niebezpieczeństwo zablokowania substancjami włóknistymi.
  • Komputerowa optymalizacja  mieszadła do wymagań procesowych.
  • Dobór najniższej niezbędnej moc  mieszadła.
  • Dobory dostosowane do wymagań procesowych bez efektu „szklanki herbaty”. Nie ma konieczności stosowania przegród.
  • Procedury serwisowe do demontażu całego mieszadła bez konieczności opróżniania zbiornika.

 

 

Film prezentujący zasadę montażu i demontażu Pionowych mieszadeł WKF Stamo (kliknij na ten link by obejrzeć film).

POBIERZ:

ZAMKNIJ TĘ STRONĘ
MIESZADŁA DO KOMÓR WKF

Mieszanie w komorach fermentacyjnych - pionowe mieszadła śmigłowe

ZASTOSOWANIA:

Mieszadła śmigłowe STAMO zapewniają osiągnięcie w zbiorniku WKF zorganizowanej cyrkulacji medium przy minimalnym zużyciu energii elektrycznej.

ZALETY

  • Dzięki wysokiej efektywności mieszania, w krótkim okresie czasu i przy zużyciu najmniejszej ilości energii, doprowadzają do całkowitego wymieszania i ujednorodninia osadu w komorze fermentacyjnej.
  • Wielokrotne wymiany objętości komory w ciągu doby, przy niskim poborze energii.
  • Doskonałe ujednorodnienie temperatury i pH.

CECHY

  • Specjalnie zaprojektowane i zoptymalizowane śmigła wymuszają strumień mieszania skierowany w dół komory, a następnie podążający wzdłuż jej ścian ku warstwie powierzchniowej, czego efektem jest pełne ujednorodnienie, przy zachowaniu stałej temperatury medium w całej objętości.
  • Główny strumień (wytworzony przez dolne śmigło), skierowany do dna komory, w pełni zapobiega sedymentacji części biologicznych.
  • Dodatkową funkcją górnego śmigła jest łamanie kożucha powstającego na powierzchni osadu poprzez wciąganie wierzchniej warstwy medium do wnętrza komory i tym samym wspomaganie działania śmigła dolnego.
  • Konstrukcja mieszadła STAMO całkowicie eliminuje niebezpieczeństwo zablokowania substancjami włóknistymi.
  • Komputerowa optymalizacja  mieszadła do wymagań procesowych.
  • Dobór najniższej niezbędnej moc  mieszadła.
  • Dobory dostosowane do wymagań procesowych bez efektu „szklanki herbaty”. Nie ma konieczności stosowania przegród.
  • Procedury serwisowe do demontażu całego mieszadła bez konieczności opróżniania zbiornika.

 

 

Film prezentujący zasadę montażu i demontażu Pionowych mieszadeł WKF Stamo (kliknij na ten link by obejrzeć film).